Из Кабинета предсједника Српске донација за куглаше „Лијевча“ и одбојкашице „Козаре“

Представницима Куглашког клуба „Лијевче“ из Нове Тополе и Женског одбојкашког клуба „Козара из Градишке данас је у градишкој „Арени“ уручена спортска опрема вриједности око 4.200 КМ, коју је донирао Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Спортску опрему је у име донатора уручио Зоран Мијић из Козарске Дубице, који је навео да су спортске организације у Градишци у акцијама које је реализовао добиле донације вриједности око 50.000 КМ.

„То је укупно 29 донација за градишке спортске клубове. Доста је рађено када су у питању хуманитарне активности, те донације школама и вртићима којих има још у плану“, додао је Мијић.

Куглашки клуб „Лијевче“, који се такмичи у Првој ј лиги Републике Српске, добио је опрему вриједну око 1.800 КМ.

Представник овог клуба Милан Кесић истакао је да су овакве донације куглашким клубовима ријеткост јер куглање није толико популаран спорт, те да им је нова опреме добродошла пред нову лигашку сезону.

Тренер Женског одбојкашког клуба „Козара“ Славко Каран подсјетио је да је већ раније Зоран Мијић уручио овом клубу спортске мајице, те да су сада донирани дуксеви вриједности око 2.400 КМ још једна подстицај да чланице овог клуба наставе вриједно да тренирају.

Он је навео да се клуб такмичи у Другој лиги Српске и има око 120 чланица, распоређених у селекцијама од пионирки до сениорки.

У име спортских организација, а посебно клубова дворанских спортова, на донацији се захвалио и директор „Арене“ Градишка Милош Вујинић.

Он је нагласио да је, уз врхунске услове које спорски клубови имају у градишкој „Арени“, донација спорске опреме веома значајна јер је набавка опреме велики финансијски издатак за клубове.

Вујинић је рекао да се клубови, након такмичарске паузе, полако враћају у „Арену“ и почињу припреме за нову сезону.

М.Малешевић

Share With: