Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 10.12.2022.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Iz Fondacije „Solidarnost“ za izgradnju 19 kuća izdvojeno više od 200.000 KM

Fondacija „Solidarnost“, koja djeluje u okviru Gradske boračke organizacije, ove godine će izdvojiti ukupno 80.000 KM za pomoć boračkoj populaciji za banjska liječenja, nabavku ogreva, stipendije i stambeno zbrinjavanje, rekao je predsjednik Gradske boračke organizacije Milovan Gagić, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

„Sredstva su uvećana u odnosu na prošlu godinu, jer je iz gradskog budžeta umjesto 20.000 KM izdvojeno 40.000 KM za pomoć u stambenom zbrinjavanju. Iz Fondacije „Solidarnost“ dodjeljena je pomoć za banjsko liječenje za 21 borca, dodjeljene su 63 pomoći za kupovinu ogreva, deset stipendija i nekoliko pomoći za kupovinu udžbenika. Ukupno će biti dodjeljeno oko 200 raznih oblika pomoći boračkoj populaciji“, neveo je Gagić.

Govoreći o izgradnji kuća porodicama boraca, ratnih vojnih invalida i poginulih boraca, Gagić je istakao da je ove godine izgrađena jedna kuća u Mičijama i dodjeljena pomoć za šest porodica koje nisu imale osnovne uslove za život, a kojima je obezbjeđena izgradnja kupatila i priključak na vodovodnu mrežu.

Gagić je rekao da Fondacija „Solidarnost“ djeluje već 13 godina, a da je u posljednjih šest godina aktivno radila na pomoći u izgradnji kuća boračkoj populaciji.

„U tom periodu izgrađeno je 19 kuća i stavljeno pod krov, a pojedinim porodicama smo pomogli i da usele u nove kuće. To su bile porodice koje su socijalno ugrožene i uglavno porodice sa više djece. Za izgradnju kuća izdvojeno je više od 200.000 KM. Pretežno su to donacije naših privrednika, djece iz osnovnih škola, a tu je uvijek postojala i podrška Gradske uprave“, istakao je Gagić.

Gagić je naveo da na području Gradiške postoji 65 spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, od koji su većina dio kopleksa koji čine spomenici posvećeni i žrtvama iz prethodnih ratova.

On je naglasio da se spomen-obilježja sada dobro održavaju i da su u većini tih kompleksa izgrađeni jarboli i postavljene zastave Republike Srpske, Grada Gradiška i Boračke organizacije.

Gagić je dodao da je Gradiška vodeća lokalna zajednica kada je u pitanju održavanje spomen-obilježja, ali i po izdvajanju sredstava iz gradskog budžeta za pomoć boračkoj populaciji, što je i rezultat veoma dobre saradnje Boračke organizacije, Gradske uprave i gradonačelnika Gradiške.

On je naveo da se iz gradskog budžeta godišnje za pomoć boračkoj populaciji i rad boračkih organizacija izdvaja oko 450.000 KM, te dodao da je Gradska boračka organizacija podnijela zahtjev gradonačelniku da se u budžet za narednu godinu uvrsti i stavka od 150.000 KM za pomoći boračkoj populaciji za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Share With:
Open

close button