Из буџетске резерве премијера Српске за хуманитарне сврхе издвојено преко пола милиона КМ

За хуманитарне сврхе, у протеклој години и у прва три мјесеца ове године, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић издвојио је укупно 627 хиљада КМ.

Више од пола милиона марака издвојено је као финансијска подршка родитељима и дјеци за лијечење од тешких и ријетких обољења, превазилажење тешке материјалне ситуације као и за рад разних удружења, фондација и Црвеног крста, наводи се у саопштењу Владе Српске.

Поред издвајања у хуманитарне сврхе, новац из буџетске резерве премијера Вишковића и буџета Одјељења за представке грађана, удружења грађана и фондација, издвајан је и за подршку талентованој дјеци за усавршавање из области спорта, умјетности и културе.

Новац од преко пола милиона марака, издвајан је као подршка Црвеном крсту, за подршку вишечланим породицама без рјешеног стамбеног питања, затим у сврху лијечења младих људи из Републике Српске који су морали бити упућени у клинике у иностранству, за породице које живе у неусловним стамбеним објектима, стоји у саопштењу.

Такође, финансијска помоћ је упућена породицама које су усљед пожара, невремена, поплава и других несретних околности, остали без крова над главом, као и различитим организацијама и невладином сектору који кроз своје активности помажу и доприносе побољшању и социјализацији одређених категорија у друштву, као што је „Даунов синдром центар“ из Бањалуке, организације „Трачак наде“ из Фоче, „Одбору за помоћ Косову и Метохији“, те су новчано подржане многе хуманитарне акције које проводе разна удружења и организације, наводи се у саопштењу Владе Српске.

РТРС

Share With: