Ispaljeno 89 protivgradnih raketa

Strijelci „Protivgradne preventive“ ispalili su 89 protivgradnih raketa sa 53 protivgradne stanice.

Iz ovog preduzeća saopšteno je da je juče i tokom protekle noći preventivno djelovano na području Laktaša, Srpca, Prnjavora, Dervente, Doboja, Modriče, Zvornika, Bratunca, Srebrenice, Broda, Petrova, Vukosavlja, Stanara i Čelinca.

Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite je preveden u stanje pripravnosti juče od 13.00 do 24.00 časa, a najviše raketa – 18 ispaljeno je u Derventi, zatim Srpcu 14 i Modriči 13.

U Prnjavoru je ispaljeno devet raketa, Bratuncu osam, Zvorniku pet, Srebrenici i Čelincu po četiri, Doboju, Stanarima i Vukosavlju po tri, Laktašima i Brodu po dvije i u Petrovu jedna raketa.

Nakon što su dobili dozvolu za dejstvo od Centra letnih informacija /FIC/ Banjaluka od 13.58 do 22.43 časova, postojala je zabrana korišćenja dijela vazdušnog prostora.

U saopštenju je navedeno da su se grmljavinski procesi tokom dana sporo premještali od juga iz nebranjenog dijela prema Savi i prema Drini i istočnom dijelu branjene teritorije, a nekoliko procesa je bilo potencijalno opasno za pojavu sugradice i grada.

Share With: