Ispaljeno 150 raketa, šteta minimalna

Protivgradna zaštita ispalila je 150 raketa i šteta je svedena na minimalnu, a eventualna dejstva za danas su prognozirana za istočni dio Republike Srpske, kažu u Javnom preduzeću „Protivgradna preventiva Republike Srpske“.

Iz ovog preduzeća ističu da je tokom jučerašnjeg dana bila najveća količina nestabilnosti u ovogodišnjoj sezoni, a da je dejstvo dodatno otežavao veliki broj zabrana ispaljivanja protivgradnih raketa od kontrole leta.

„Za razliku od juče danas se očekuje manje nestabilnosti u atmosferi. Eventualna dejstva se prognoziraju za istočni dio branjenog područja“, navode iz „Protivgradne preventive“.

Iz ovog preduzeća ističu da je u protekla tri dana ispaljeno 267 raketa, budući da su nestabilnosti bile u kontinuitetu, što je zahtijevalo stalno radarsko praćenje i dejstva.

Od početka sezone ispaljeno je 649 protivgradnih raketa. Ispaljene rakete, kako navode u „Protivgradnoj preventivi“, danas prijepodne biće nadomještene i protivgradne stanice će biti potpuno operativne.

„Na raspolaganju imamo još 1800 protivgradnih raketa, što će zadovoljiti potrebe ovogodišnje sezone“, napominju iz „Protivgradne preventive Republike Srpske“.

Share With: