Испаљено 69 противградних ракета

Противградна превентива Републике Српске дејствовала је са 69 противградних ракета на облачност која је са подручја Бањалуке прешла преко Челинца, Прњавора и Шамца према Републици Хрвтској и тако спријечила већу појаву града и веће штете на терену, потврдио је за РТВГ директор Противградне превентиве Републике Српске, Тихомир Дејановић.

Дејановић је истакао да су почели са дејствима пола сата касније и да су могли дјеловати и пуно боље да није било забране због летова ЕУФОР-а.

„Данас је доста другачија ситуација у односу на претходне дане. Имали смо струјање са југозапада и већу дубину за дејства али смо имали проблем забране дјеловања Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ“, навео је Дејановић.

Он је појаснио да је претходних дана облачност долазила са сјевера, сјеверозапада и запада, док се данас очекује облачност са југа.

„Дејствује се на подручју од Шипова, Мркоњић Града, Бањалуке до Приједора и пуно је мања вјероватноћа да градоносни облак дође до Лијевча поља и Поткозарја“, рекао је Дејановић.

С.С.Ц.

Share With: