Инспирација завичај и породица

Текстописац и композитор за многе познате народне пјеваче Назим Ћатић који већ тридесет година живи и ради у Аустралији, поријеклом је из Градишке. Гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка каже да је већ као средњошколац волио писати поезију, посебно му се допао француски пјесник Шарл Бодлер и тада је одлучио да ће бити пјесник.

„Када сам упознао музичара Мићу Николића у Градишци он је препознао мој рад те се упознао са многим познатим пјевачима народне пјесме. Текстове мојих пјесама отпјевали су између осталих Шабан Шаулић, затим Љуба Аличић пјесма „Знај да волим те“, те Недељко Бајић Баја тесктове пјесама „Узми срце“ и „Роб љубави“ рекао је Ћатић.

Он каже да му је жеља била да прву пјесму под називом „Љубави вјеруј ми“ намијени Шабану Шаулићу што је и остварено. Инспирација су му, истиче родни крај и породица.

До сада је у Градишци након одласка у Аустралији био четири пута. Каже да се у тој земљи много боље живи те да је стандард бољи али да нема душе и љубави као код на овим просторима.

Назим Ћатић је истакао да и даље пише и за себе каже да је народни самоуки пјесник.

Н.М.

Share With: