Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Inovatori iz Gradiške takmiče se za najbolju tehnološku inovaciju Srbije i Republike Srpske

Na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Srbije i Republike Srpske  iz Udruženja inovatora Gradiška prijavljena su dva tima. Predsjednik Skupštine Udruženja inovatora Gradiška, Mirko Pisarić, gostujući u programu Radio Gradiške istakao je da su timovi iz Gradiške prijavili dvije inovacije.

„Radi se o posebnom načinu rješenja krađe betonskog cestovnog slivnika, a drugi tim je osmislio rješenje čišćenja snijega pomoću električnog trimera“, naglasio je Pisarić i dodao da se takmičenje održava on line i da očekuje da oba tima prođu u finale koje će biti održano u decembru ove godine. Pisarić je rekao da je oba rješenja osmislio sekretar Udruženja inovatora Gradiška, Ratko Vasić uz pomoć članova Udruženja.

Govoreći o radu Udruženja inovatora Gradiška, Pisarić je naglasio da je lokalna uprava Gradiška prepoznala rad Udruženja inovatora, ustupila im kancelariju za rad, a od 2017.godine dobijaju i grantovska sredstva.

„Imamo i nagrade sa međunarodnih takmičenja iz Češke, Rusije, Hrvatske, Srbije, a 2017.godine naš tim „Hepob“ pobijedio je na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju  Republike Srpske“, rekao je Pisarić i dodao da članovi Udruženja rade na novim inovacijama koje će biti predstavljene na nekim od narednih takmičenja.

Share With: