Идентификованa лица осумњичена за крађу погонског горива

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, идентификовали су и лишили слободе три лица из Градишке и једно из Бања Луке, која се сумњиче да су починили кривично дјело ,,Крађа“.

Полицијској станици Градишка, јуче је пријављено да у Доњој Долини и Греди, непозната лица краду погонско гориво из радне машине у власништву приватног предузећа.

Поступајући по наведеној пријави, полицијски службеници су у близини гадилишта у Доњој Долини пронашли лице иницијала Д.Ђ. које је управљало путничким возилом маке ,,Fiat“, те изврешмим прегледом возила у пртљажнику пронашли више канистера у којима се налазило погонско гориво.

Даљим радом по пријави идентификована су и лица Д.С, О.Г. и Д.Г. која су заједно са лицем Д.Ђ. учествовала у отуђењу горива из радним машина, те су сва четири лица лишена слободе.

Исти се сумњиче да су у временском периоду од мјесеца маја 2022. године константно вршили отуђење погонског горива из радних машина, укупно око 5000 литара, те међусобно дијелили и продавали трећим лицима, чиме су предузећу причинила материјалну штету у износу од око 16 000 КМ. Код породичне куће лица Д.Г. пронађено је око 648 литара дизел горива, које је враћено оштећеном предузећу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се након документовања и комплетирања предмета против лица Д.Ђ, Д.С, О.Г. и Д.Г. поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу.

ПУГ/Г.В.

Share With: