I ove godine održane Laminačke dječije igre

Mnogo djece se ovog vikenda okupilo kod  stare škole u  Brezik Lamincima gdje su održane Laminačke dječije igre. Organizator ove manifestacije KUD „Dukati“ iz Brezik Laminaca priredio je bogat takmičarski i kulturno zabavni program.

Takmičarski dio najviše je obradovao mlađe učesnike, koji su se takmičili u disciplinama: potezanja konopca, sađenju krompira, nošenju jajeta u kašici i skakanje u vreći.

Predsjednik KUD „Dukati“ Brezik Laminci Ranko Cumbo istakao je da  se dječije igre organizuju po peti put, i da je cilj ovih igra da se djeca  druže, afirmišu, upoznavaju i provode vrijeme zajedno. „KUD čine pretežno mala djeca  koja još ne igraju u folkloru ali kroz igru ih polako uvodimo u aktivnosti KUD-a i nadamo se da će  oni u budućnosti izrasti u nosioce ovih aktivnosti“ rekao je Cumbo.

U kulturnom djelu programa različitim koreografijama prestavili su se folkloraši: KUD “Dukati“ iz Brezik Laminaca, CKUD „ Lepa Radić“ i KUD „ Rogolji“.

Osim što su se posjetioci petih Laminačkih dječijih igara dobro družili i zabavili cilj ovakvih manifestacija jeste da se sačuvaju stari narodni običaji i vrijednosti srpskog naroda.

Share With: