Top lista

Top lista za 06.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Humanitarnim radom čuvaju sjećanje na Đorđa Radakovića

Udruženje građana „Đorđe Radaković“ iz Gradiške humanitanim radom čuva uspomenu na Đorđa Radakovića koji je prije dvije godine nastradao na radnom mjestu u Njemačkoj.

Predsjednik ovog Udruženja Nenad Pilipović rekao je gostujući u programu Radio Gradiške da su prošle godine formirali udruženje da bi sačuvali sjećanje na Đorđa koji je bio veliki humanista i sportista. On je istakao da im je cilj da budu od pomoći svima kojima je pomoć potrebna i dodao da su u proteklom periodu odradili brojne humanitarne akcije.

„Prva akcija koju smo realizovali bila je pomoć  Zorici Barać koja boluje od multiple skleroze gdje smo obezbjedili potrebne lijekove i namirnice, zatim smo podijelili preko 50 paketića tokom novogodišnjih praznika. Naši volonteri bili su na raspolaganju Civilnoj zaštiti i Crvenom krstu tokom epidemije virusa korona, njima smo donirali i određen broj maski“, rekao je Pilipović.   On je dodao da su prije nekoliko dana porodici Đurović u Novoj Topoli, samohranom ocu sa četvoro djece, podijelili prehrambene i higijenske  pakete i obezbjedili  tople obroke za naredna tri i po mjeseca.

On je naglasio da sa aktivnostima nastavljaju i u narednom periodu.

„Tokom avgusta planiramo akciju prikupljnja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica. Kutije ćemo postavljati po određenim lokacijama po gradu i svi građani biće u mogućnosti da učestvuju u akciji“, rekao je Pilipović i naveo da imaju saradnju sa Crvenim krstom i Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece Gradiška.

On je rekao da će u narednom periodu realizovati brojne aktivnosti  humanitarnog i sportskog karaktera, kojima će čuvati sjećanje na Đorđa Radakovića, te pozvao sve koji su zainteresovani da se uključe u njihov rad.

Udruženje građana “Đorđe Radaković” ima 23 člana.

Share With: