Хедонистичко путовање у Опатију са Туристичком агенцијом Вуковић (ФОТО, ВИДЕО)

За љубитеље квалитетне и најфиније чоколаде туристичка агенција Вуковић организовала је путовање у Опатију гдје је протеклог викенда одржан “Фестивал чоколаде 2023”

Мали је број намирница које могу да промијене осјећања, расположење и повећају страст као што то може чоколада, а љубитељи чоколаде имали су јединствену  прилику да пробају нове укусе и открију нова задовољства различитих чоколадних производа.

Представници “Чоко сластице” из Велике Горице кажу да је свака чоколада добра али да ипак има и оних које су боље. “Чоко сластице” су се на фестивалу издвојиле својом понуду јер су једине на тржишту са сјеменкама бундеве “обученим” у тамну, млијечну и бијелу чоколаду са окусом наранџе и цимета.

Европљани конзумирају око 40% чоколаде од свих становника на свијету и све више је оних који жуде за новим окусима као што је чоколада са чилијем, папром и слично.

Чоколада са зрнима соли је посебан производ којим се поноси “Рајска птица” из Тухља.  Ален Јаворић Илић каже да је ова чоколада једна од најпродаванијих, а да у својој понуди имају и чоколаде са природним додацима које стављају на чоколаду као што су суво воће, сјеменке и сл.

Занимљива је чињеница да тамније чоколаде у себи садрже кофеин, а на Фестивалу чоколаде талентовани бармени су припремали коктеле са чоколадом, мијешали укусе кафе и зачина са производима од чоколаде.

На штанду “Steam coffee” бармен Данијел је представио кафу са различитим аромама као и најскупљу кафу на свијету копи ловак. Према његовим ријечима уз кафу, најбоље иде коцкица чоколаде.

Чоколада је настала од наватл ријечи “czoko-latl”  што значи “какаово пиће“ које су обожавали народи  Маје и Астеке. А да би добили пола kg чоколаде потребно је 400 зрна какаоа. Како изгледа процес производне посјетиоцима фестивал објаснио је Горан Ковачевић из  “Лунгомаре” Опатија.

Фестивал чоколаде у Опатији је право мјесто за хедонисте а Бојана Јотановић из Туристичке агенције Вуковић истакла  је да ова агенција већ 16 година организује посјету овом Фестивалу кроз једнодневне излете али и уз могућност ноћења.

Пред нама су новогодишњи и божићни празници, а са агенцијом Вуковић можете удахнути чари адвента у европским градовима као што су Загреб, Љубљана, Дрезден, Праг, Беч и Будимпешта.

Туристичка агенција Вуковић кроз свој годишњи план нуди и зимовања, љетовања, сајмове, конгресе и авио аранжмане али и крстарења. Да је агенција Вуковић добар избор свједочи 55.000 задовољних путника на годишњем нивоу.

Г.В.

Share With: