Hapšenje zbog krivolova, odstrijeljenja srna oduzeta

Lice čiji su inicijali M.T. iz Gradiške uhapšeno je pod sumnje da je počinilo krivolov, a policija je od njega oduzela odstrijeljenu srnu i lovačko oružje.
Policijskoj stanici Gradiška je u subotu, 29. maja, prijavljeno da postoji sumnja da je u gradiškom mjestu Podgradci izvršen krivolov i da se koristi vozilo marke „folksvagen kedi“.

Policajci su, postupajući prema prijavi, u mjestu Gornji Podgradci, zaselak Palež, kontrolisali vozilo kojim je upravljalo lice M.T. i na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda pretresli vozila u kojem je pronađena i oduzeta odstrijeljena divljač /srna/, kao i lovačko oružje, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Lice M.T. je uhapšeno, a odstrijeljena divljač predata lovočuvaru Nacionalnog parka „Kozara“, dok će oduzeto lovačko oružje biti dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeno lice se tereti da je počinilo krivično djelo nezakonit lov. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Gradiška, koji je obaviješten o događaju, naložio je da osumnjičeni nakon ispitivanja bude pušten na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Share With: