Gruzijac osumnjičen za krijumčarenje migranata

Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su državljanina Gruzije čiji su inicijali A.O. zbog sumnje da je krijumčario migrante.
On je na dalje postupanje predat u nadležnost Terenskog centra Banjaluka Službe za strance.

Policijskoj stanici u Gradišci je u subotu, 22. maja, u 19.20 časova prijavljeno da se u mjestu Vrbaška, grad Gradiška, nalazi kombi vozilo stranih registarskih oznaka u kojem se nalaze migranti, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

„Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u ovom mjestu pronašli otključano teretno vozilo `iveko dajli`, a nedaleko od njega i četiri lica koja svojim izgledom asociraju na migrante“, navode u policiji.

Na mjestu pronalaska teretnog vozila obavljen je uviđaj i pronađena lična dokumenta na ime državljanina Gruzije čiji su inicijali A.O, kao i dokumentacija o navedenom vozilu.

„Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su u nedjelju, 23. maja, u mjestu Čatrnja, grad Gradiška, pronašli i uhapsili lice A.O, a za koje postoji sumnja da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi“, istakli su u Policijskoj upravi Gradiška.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je izdao nalog da nakon dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri protiv lica A.O. bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Share With: