Gradsko pozorište Gradiška pokreće Omladinski studio

Gradsko pozorište Gradiška tokom prošlog i ovog mjeseca aktivno je radilo na promociji pozorišne umjetnosti na prostoru grada Gradiška ali i šire.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović, gostujući u emisiji “Kulturni kolaž” Radio Gradiške, rekao je da su u prethodnom period predstavili svoj rad široj publici u susjednim gradovima ali i gradiškim selima,  kako bi umjetničke kreacije podijelili sa što više ljudi, ali i promovisali naš grad na najbolji način.

On je dodao da će u utorak,  23. novembra  u Domu kulture Vrbaška biće odigrana predstava „Pastorala“ reditelja Admira Mešića, dok predstava “Otvarač za konzerve“ reditelja Stojana Matavulja  gostuje u subotu, 27.novembra u Gradskom pozorištu „Jazavac“ u Banjaluci.

Vidović je istakao i uspješnost predstave “Ja sam pas, zovem se Salvatore” Gradskog pozorišta Gradiška.

“Moram naglasiti da je planirano gostovanje ove predstave u Somboru kao i u Istočnom Sarajevu na “Festivalu malih scena i monodrama” tako da 8. decembra očekujemo i nadamo se da će predstava osvojiti nagradu na pomenutom festival što bi bio veliki uspjeh našeg pozorišta i Jelene Kesić, glumice i reditelja prestave” rekao je Vidović.

Vidović je dodao da će u decembru Gradsko pozorište u Kulturnom centru ugostiti predstavu “Audijencija” u kojoj nastupaju  glumci Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić koji su publici poznati po ulozi u filmu “Južni vetar”.

Vidović je dodao da tokom decembra planiraju pokretanje “Omladinskog studija” u koji će se moći učlaniti stariji osnovci, srednjoškolci i svi drugi koji žele da nauče o glumi, osjete magiju pozorišne scene ali i upoznaju poznate glumce koji će im govoriti o svojim iskustvima.

 

G.Vlainić

 

 

Share With: