Gradski stadion dobija zvanični naziv

Gradski stadion u Gradišci mogao bi uskoro dobiti zvanični naziv Gradski stadion „Velimir Sombolac“.

Pred odbornicima Skupštine grada Gradiška na narednoj sjednici, koja će biti održana 22. aprila, naćiće se Odluka o dodjeli naziva Gradskom stadionu u Gradišci.

Fudbalski klub „Kozara“ Gradiška, obratio se Gradu Gradiška sa inicijativom za dodjelu naziva Gradskom stadionu u Gradišci po proslavljenom fudbaleru i istaknutom fudbalskom radniku Velimiru Sombolcu. Navedena inicijativa podržana je i od strane Gradskog fudbalskog saveza Gradiška. Pozitivno se izjasnila i porodica pokojnog Velimira Sombolca.

Velimir Sombolac je rođen 27. februara 1939. godine u Donjoj Ljubiji kod Prijedora, a preminuo u Gradišci 22. maja 2016. godine. Tokom bogate fudbalske karijere igrao je za F.K. BSK Banja Luka, F.K. Borac Banja Luka, F.K. Partizan Beograd, F.K. Olimpija Ljubljana i F.K. Orijent Rijeka.

Sa fudbalskom reprezentacijom Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine osvojio je zlatnu medalju.

Bio je trener više fudbalskih klubova, između ostalih i F.K. Kozara Gradiška u periodu od 1976. godine do 1979. godine, gdje je ostavio neizbrisiv trag, te dao veliki doprinos, pogotovo u radu sa mladim selekcijama.

Obavljao je veliki broj  odgovornih funkcija u fudbalu i sportu, bio je selektor fudbalske reprezentacije Republike Srpske u periodu od 1998. godine do 2001. godine, a jedno vrijeme i pomoćnik ministra sporta Republike Srpske.

Dobitnik je nagrade za životno djelo „Doktor Milan Jelić“.

 

G.Vlainić

 

 

Share With: