Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradska čistoća nastavlja sa uređenjem grada

Tokom proljećne akcije uređenja grada Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Gradiška realizovalo je brojne aktivnosti.

Direktor KP“Gradska Čistoća“ Željko Bilbija rekao je za Radio Gradišku da su u prethodnom periodu prefarbali kej,  uradili rekonstrukciju drvoreda u Vidovdanskoj ulici sa 26 sadnica kuglastog jasena dok su u parku kod Savskog mosta uklonili dotrajalo drveće i zasadili 22 komada japanskih trešanja.

„Učestovali smo i na uređenju Trga Čubrilovića gdje smo postavili travu i zasadili japanski crveni javor, ukrasnu patuljastu vrbu i spiralnu tuju, ispod Savskog mosta zasadilni smo trajnice erika, dok smo na keju zasadili 2000 komada sadnica cvijeća“, dodao je Bilbija i dodao da će biti postavljen sistem navodnjavanja kap po kap na keju.

Bilbija je naveo da je uređen i park kod autobuske stanice cvjetnim tunelom u koji je zasađeno 400 komada surfinije i dodao je da planiraju na keju postaviti 25 klupa od kuvanog jasena.

On je naveo da izbor najuređenijeg dvorišta i balkona pod nazivom „Najkutak“ planiraju organizovati ako to dozvoli epidemiološka situacija.

Bilbija je istakao da Gradska čistoća i dalje vrši dezinfekciju javnih površina u gradu i uređuje makadamske i nekategorisane puteve.

Zbog trenutne situacije u vezi sa virusom korona, Gradska čistoća ne radi sa klijentima u prostorijama preduzeća, a korisnici usluga se mogu obratiti na brojeve telefona Gradske čistoće.

Share With: