Градоначелник Аџић организоаво пријем за свештенике СПЦ

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организоаво је данас традиционални божићни пријем за свештенике Српске православне цркве, градишког архијерејског намјесништва, на челу са протојерејом ставрофорoм Гојком Слјепчевићем.

Градоначелник Аџић је рекао да је прјем у вријеме када се дочекује најрадоснији хришћански празник Божић прилика да се истакне веома добра сарадња Градске управе и Српске правoславне цркве, која је и као највећа вјерска заједница најзаслужнија што је Градшка и препознатљива као мјесто међурелигиске и међунациналне толеранције.

Аџић је захвалио градишком архијерејском намјеснику Гојку Слијепчевићу и свим свештеницима на подручју Градишке на изузетно доброј сарадњи, истичући да је најврједнији плод те сарадње завршетак обнове централног храма Покрова Пресвете Богородице, који пропшле годне освештан и сада на улазу у Републику Српску стоји на понос свих који су учествоавл у његовој обнови.

Слијепчевић је захвалио градоначелнику, Градској управи и свим другим институцијама, привредницима и вјерницима који су заједничким дјелом обнове централног храма у Градишци надмашили и претходнике који су овај храм подизали уназад више од једног вијека.

Изразио је наду да ће у овој години заједничким снагама бити започета обнова парохијеског дома, оносно задужбине митрополита Георгија Николајевића, који ће у будућност заједно са црквом бити централни дио и красити Српску варош на улазу у Градишку.

Слијепчевић је позаво све вјернике да  учествују у прослави Бадњег дана и Божића и заједно са градоначелником Аџићем упутио частитку поводом најрадоснијег хришћанског празника.

На прјему је констатовано да је на подручју Градишке,осим изградње храма Покрова Пресвете Богородице, рађено доста и на обнови других храмова и црквених објеката у бројним парохијама, те да је Градска управа дала свој допринос у свим тим активностима.

М.Малешевић

Share With: