Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik Zoran Adžić: U 2020. godini nastavak infrastrukturnih ulaganja u Gradišku

Jedan od najznačajnih datuma za daljnji razvoj Gradiške je dobijanje statusa grada u aprilu 2019.godine, izjavio je gostujući u emisiji“Bilans stanja“ Radio Gradiške gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić.

„To nam je puno značilo u 2019. i značiće i u narednom periodu, prije svega da se organizujemo kao jedna ozbiljna, odgovorna i transparentna lokalna uprava prema privrednicima i građanima grada Gradiška“, istakao je Adžić i dodao da se Gradišci otvaraju nove mogućnosti, između ostalog pristup EU fondovima i saradnja sa gradovima Evropske unije.

Adžić je 2019.godinu ocijenio veoma uspješnom godinom u kojoj su realizovani brojni infrastrukturni projekti i započete kapitalne investicije.

“Gradiška je tokom 2019.godine od Vlade Republike Srpske, Evropske komisije iraznih razvojnih agencija, dobila 35 miliona KM grant sredstava i jedina smo lokalna uprava koja je dobila grant od Njemačke razvojne banke i Švicarske razvojne agencije u iznosu od 14 miliona evra za rekonstrukciju postojeće i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže i izgradnju glavnog gradskog prečistača otpadnih voda”, istakao je Adžić.

Gradonačelnik Adžić je rekao da su u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli u 2019.godini uložena 4 miliona KM za izgradnju oborinske kanalizacije i asfaltiranje i dodao da je riječ o jednoj od najuređenijih privrednih zona u regionu gdje je trenutno u sedam kompanija zaposleno 600 radnika ,a postoji  i interes autrijskih i njemačkih kompanija za realizaciju razvojnih projekata na prostoru Agro zone u Novoj Topoli, kao i lokalnih privrednika.

“Zahvaljujući Vladi Republike Srpske u toku su završni radovi na obilaznici oko grada Gradiške, završen je carinski terminar, a započeti su i radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi”, istakao je Adžić. Govoreći o putnoj infrastrukturi Adžić je istakao da je u 2019.godini urađeno 16 kilometara ruralnih puteva i dodao da je prije nekoliko dana asfaltirana dionica puta Podgradci-Mrakovica.

“Za dvije i po godine urađeno je 65 kilometara ruralnih puteva u svim mjesnim zajednicama na području Gradiške”, naglasio je Adžić.

Adžić je rekao da je Gradiška u 2019.godini bila jedno veliko gradilište i da će to biti i u 2020.godini. Na prostoru grada grade se poslovno-stambene zgrade,u pripremi je izgradnja velikog tržnog centra, u toku je izgradnja trga Veljku Čubriloviću, a tokom godine biće riješeno nekoliko parking prostora, dok je u MZ Mašići u toku rekonstrukcija objekta Osnovne škole.

“Kapitalna investicija je Sportska dvorana, radovi su u toku i očekujem da ćemo je predati na upotrebu do aprila ove godine”, rakao je gradonačelnik Gradiške.

Adžić je naglasio da Gradska uprava nastoji da bude u funkciji privrednika, građana ,a prije svega mladih ljudi i dodao da je renoviran Društveni dom u Vrbaškoj dok je u Novoj Topoli, uz pomoć Vlade Srbije, u završnoj fazi rekonstrukcija Doma kulture , a završen je i regulacioni plan uređenja Nove Topole.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je Skupština grada Gradiška krajem godine usvojila budžet grada za 2020.godinu i dodao da osim socijalne, budžet ima i razvojnu komponentu.

Adžić je naglasio da će i u 2020.godini biti nastavljeno infrastrukturno ulaganje, izgradnja putne mreže na cijelom području Gradiške, podrška razvoju privrede, mladima i sportistima.

Adžić je ovom prilikom svim građanima Gradiške poželio srećne predstojeće praznike, a Radio Gradišku je pohvalio kao medij koji je otvoren za sve koji žele da pomognu da se Gradiška razvija i da ide naprijed.

 

Share With: