Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik Zoran Adžić: U 2020. godini nastavak infrastrukturnih ulaganja u Gradišku

Jedan od najznačajnih datuma za daljnji razvoj Gradiške je dobijanje statusa grada u aprilu 2019.godine, izjavio je gostujući u emisiji“Bilans stanja“ Radio Gradiške gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić.

„To nam je puno značilo u 2019. i značiće i u narednom periodu, prije svega da se organizujemo kao jedna ozbiljna, odgovorna i transparentna lokalna uprava prema privrednicima i građanima grada Gradiška“, istakao je Adžić i dodao da se Gradišci otvaraju nove mogućnosti, između ostalog pristup EU fondovima i saradnja sa gradovima Evropske unije.

Adžić je 2019.godinu ocijenio veoma uspješnom godinom u kojoj su realizovani brojni infrastrukturni projekti i započete kapitalne investicije.

“Gradiška je tokom 2019.godine od Vlade Republike Srpske, Evropske komisije iraznih razvojnih agencija, dobila 35 miliona KM grant sredstava i jedina smo lokalna uprava koja je dobila grant od Njemačke razvojne banke i Švicarske razvojne agencije u iznosu od 14 miliona evra za rekonstrukciju postojeće i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže i izgradnju glavnog gradskog prečistača otpadnih voda”, istakao je Adžić.

Gradonačelnik Adžić je rekao da su u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli u 2019.godini uložena 4 miliona KM za izgradnju oborinske kanalizacije i asfaltiranje i dodao da je riječ o jednoj od najuređenijih privrednih zona u regionu gdje je trenutno u sedam kompanija zaposleno 600 radnika ,a postoji  i interes autrijskih i njemačkih kompanija za realizaciju razvojnih projekata na prostoru Agro zone u Novoj Topoli, kao i lokalnih privrednika.

“Zahvaljujući Vladi Republike Srpske u toku su završni radovi na obilaznici oko grada Gradiške, završen je carinski terminar, a započeti su i radovi na izgradnji mosta na rijeci Savi”, istakao je Adžić. Govoreći o putnoj infrastrukturi Adžić je istakao da je u 2019.godini urađeno 16 kilometara ruralnih puteva i dodao da je prije nekoliko dana asfaltirana dionica puta Podgradci-Mrakovica.

“Za dvije i po godine urađeno je 65 kilometara ruralnih puteva u svim mjesnim zajednicama na području Gradiške”, naglasio je Adžić.

Adžić je rekao da je Gradiška u 2019.godini bila jedno veliko gradilište i da će to biti i u 2020.godini. Na prostoru grada grade se poslovno-stambene zgrade,u pripremi je izgradnja velikog tržnog centra, u toku je izgradnja trga Veljku Čubriloviću, a tokom godine biće riješeno nekoliko parking prostora, dok je u MZ Mašići u toku rekonstrukcija objekta Osnovne škole.

“Kapitalna investicija je Sportska dvorana, radovi su u toku i očekujem da ćemo je predati na upotrebu do aprila ove godine”, rakao je gradonačelnik Gradiške.

Adžić je naglasio da Gradska uprava nastoji da bude u funkciji privrednika, građana ,a prije svega mladih ljudi i dodao da je renoviran Društveni dom u Vrbaškoj dok je u Novoj Topoli, uz pomoć Vlade Srbije, u završnoj fazi rekonstrukcija Doma kulture , a završen je i regulacioni plan uređenja Nove Topole.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je Skupština grada Gradiška krajem godine usvojila budžet grada za 2020.godinu i dodao da osim socijalne, budžet ima i razvojnu komponentu.

Adžić je naglasio da će i u 2020.godini biti nastavljeno infrastrukturno ulaganje, izgradnja putne mreže na cijelom području Gradiške, podrška razvoju privrede, mladima i sportistima.

Adžić je ovom prilikom svim građanima Gradiške poželio srećne predstojeće praznike, a Radio Gradišku je pohvalio kao medij koji je otvoren za sve koji žele da pomognu da se Gradiška razvija i da ide naprijed.

 

Share With: