Gradonačelnik Zoran Adžić obišao je danas Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli gdje je posjetio radove na fabrici „Ella tekstila“, odnosno „Kalcedonije“

Adžić je naglasio da je ovo najveća investiciji na području Agroindustrijske zone, te da se radovi na ovom objektu privode kraju.

„Iza ove investicije stoji italijanska kompanija “Kalcedonija“, vrijednost investicije iznosi 20 miliona evra, a u konačnoj fazi ova fabrika bi trebala da zapošljava oko 500 radnika. Trenutno fabrika ima trening centar u iznajmljenom prostoru ali želja vlasnika je da se što prije presele u nove prostorije odnosno jedan dio ove fabrike  koji je će ubrzo biti spreman za rad“, dodao je Adžić.

On je istakao da  Gradska vlast kontinuirano radi na stvaranju svih infrastuktrurnih preduslova za konekciju objekata u Agroindustrijskoj zoni na vodovodnu, kanalizacionu i strujnu mrežu.

„Gradiška je prepoznatljiva i pogodna sredina  za relizaciju domaćih i stranih investicionih projekata i ona opravdava svoj status grada sa BFC sertifikatom sa povoljnim uslovima za  investiranje. Pored ovog privrednog subjekta na području Agroindustrijske zone uspješno posluje još preduzeća, što je pokazatelj da Gradska uprava ozbiljno radi na razvoju privrede“, istakao je Adžić.

Vlasnik kompanije „Kalcedonija“ Frančesko Lufoli rekao je da je prije godinu dana počeo da gradi fabriku u Novoj Topoli i da je uz pomoć grada i gradonačelnika u kratkom roku uspio da završi dosta radova.

„Trenutno sve faze završetka ove fabrike nisu gotove ali krajem juna će jedan dio fabrike biti završen, u koji će biti preseljen trening centar i započeta proizvodnja. Razlog zašto sam baš odlučio otvoriti pogon  na području Gradiške su blizina graničnog prelaza, veliki broj radnika koji traži posao i blizina naše fabrike u Varaždinu“,  rekao je Lufoli.

Share With: