Gradonačelnik organizovao tradicionalni prijem za novinare

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća iz Gradiške i dopisnike.

„Želimo da imamo otvorenu i korektnu saradnju, spremni smo da podržimo razvijanje medijskih kuća i njihovu samostalnost u izvještavanju, a sa druge strane zamoljavamo medije da realno prezentuju Gradišku, ne samo na području grada već na prostoru Republike Srpske i čitavog regiona“, naveo je Adžić.

On je naglasio da se proaktivnom, energičnom medijskom prezentacijom može učiniti puno za razvoj Gradiške u kulturnom, društvenom, sportskom, privrednom i turističkom pogledu.

Adžić je podsjetio da će u Kulturnom centru Gradiška vrlo brzo biti završeno formiranje televijzijskog studija i da će uz radijsku stanicu, tv program i portal raditi na medijskoj prezentaciji grada Gradiška na čitavom prostoru.

„U narednih dvadeset dana biće završena priča oko preseljenja i opremanja novih prostorija Radio Gradiške, a sa ponosom mogu reći da ćemo raditi i tv produkciju gdje ćemo moći da izvještavano naše gradjane o svakodnevnim događanjima na prostoru grada Gradiška i Republike Srpske, a isto tako da prate sve informativne, sportske, kulturne i druge sadržaje koji se prezentuju na prostoru grada Gradiška“, naveo je Adžić.

Gradski menadžer Bojan Vujinović rekao je da je zbog bolje informisanosti i povezivanja svih medija na prostoru grada Gradska uprava došla na ideju da proširi djelovanje Radio Gradiške i da to bude Radiotelevizija Gradiška.

„U skladu s tim dobili smo novi studio što se tiče radija i tv studija, tačnije dva studija  gdje će biti emisije koje će se baviti različitim temama, a sa druge strane biće i studio posvećen informativnom dijelu programa na svakodnevnom nivou. Plan su i sedmične emisije u vidu retrospektive događaja iz protekle sedmice“, pojasnio je Vujinović.

On je naveo da će na taj način uvezati novinare, dobiti novi sadržaj i televiziju koja će iz godine u godinu sve više napredovati

S. Subotić Cumbo

Share With:
Open

close button