Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik organizovao prijem za gimnazijalce – učesnike olimpijada

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za učenike Gimnazije Milicu Sladaković i Vladana Cvjetkovića učesnike olimpijada iz programiranja, fizike i matematike.

Adžić je rekao da je obaveza i opredjeljenje Gradske uprave da pomognu svim školama u Gradišci, a posebno talentovanim đacima poput Milice i Vladana koji su svojim radom stvorili takve rezultate da promovišu ne samo ime svojih profesora i škola već i Gradiške i Republike Srpske na olimpijadama.

„Grad Gradiška stoji iza takvih đaka i škola. Maksimalno ćemo podržati ne samo ova dva učenika već sve đake, profesore i škole koji su naš ponos i pokazatelj  kako treba da se odnosimo  prema svojim obavezama da bi ostvarili rezultate prepoznatljive u čitavom svijetu“, rekao je Adžić.

On je naveo da će lokalna uprava nastojati da pomogne nabavku laboratorijske opreme za fiziku i da su dali preporuku da Gimnazija preko Razvojne agencije Gradiška aplicira za određene programe i projekte evropskih organizacija.

Vladan Cvjetković je naglasio da je od 22. do 23. februara učestvovao na Olimpijadi iz programiranja u Rusiji u gradu Inopolisu gdje je ostvario veoma dobar plasman u odnosu na takmičare iz drugih balkanskih zemalja i zauzeo drugo mjesto.

On je rekao da se trenutno priprema za regionalno takmičenje.

„Još od prvog razreda srednje škole sam počeo intenzivno da vježbam, a same pripreme su krenule od 7. razreda osnovne škole kad sam se upoznao sa programiranjem“, rekao je Cvjetković i dodao da je četvrti razred i da planira da upiše računarski fakultet u Beogradu.

Profesor Milorad Cvjetković rekao je da je i kao profesor i roditelj prezadovoljan postignutim uspjesima Vladana koji je učestvovao na tri olimpijade, te izrazio nadu da će i dalje imati dobre rezultate.

On je rekao da je za dobre rezultate potreban duži rad iz informatike i programiranja, koji bi trebao početi još u osnovnoj školi.

Milica Sladaković je navela da se takmiči iz fizike od osmog razreda osnovne škole i da je 22. i 23. februara ove godine u Sarajevu učestvovala na kvalifikacionom takmičenju za Evropsku olimpijadu iz fizike.

Ona je naglasila da se u školi malo radi sa eksperimentalnom opremom ali da joj je pomoglo iskustvo iz Petnice, zbog čega je osvojila treće mjesto na eksperimentima i šesto mjesto na teoriji što je ukupno peto mjesto, a prvih pet je izabrano da ide na Evropsku olimpijadu.

„Ušla sam u sastav BiH tima za ovu godinu. Olimpijada se održava od 2. do 6. juna u gradu Satu Mare u Rumuniji. Za mene to znači mnogo, za moj grad i državu. Za mene je to kruna dosadašnjeg učenja, vremena, truda i rada koji sam uložila u fiziku“, rekla je Sladaković i dodala da je ljubav prema fizici razvila  u osmom razredu osnovne škole.

Ona je četvrti razred Gimnazije i planira da studira u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka.

Profesorica fizike Nedeljka Marjanović je naglasila da je Milica vrijedan učenik i da su u Gimnaziji prezadovoljni i ponosni na takve đake.

Ona je dodala da imaju problem oko nabavka opreme i laboratorijskih pomagala za praktičnu nastavu i da će to nastojati riješiti jer je djeci jednostavnije praktično učenje.

Direktor Gimnazije Snežana Kočić zahvalia se Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći pri organizovanju odlazaka učenika na takmičenja.

Ona je naglasila da im je današnji  prijem značajan jer je Vladan jedini BiH olimpijac koji je bio u Rusiji, dok Milica sa još tri učenika iz Republike Srpske odlazi na Evropsku olimpijadu u Rumuniju, te naglasila da iza ovih učenika stoji dugogodišnji rad i posvećenost.

Share With: