Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik donirao po tri lopte za 19 fudbalskih klubova

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za predstavnike 19 fudbalskih klubova, koji se takmiče u Područnoj i Gradskoj ligi i tom prilikom im uručio po tri lopte.

Adžić je rekao da se sedam klubova sa područja Gradiške takmiči u Gradskoj, 12 u Područnoj ligi, a sedam u višim rangovima takmičenja, te da je pandemija virusa korona i njih dovela u tešku finansijsku situaciju.


“Osim redovnih budžetskih tranši za sportske klubove, potrudili smo se da iznađemo i dodatna sredstva za nabavku fudbalskih lopti za odigravanje zvaničnih utakmica. Grad Gradiška je u budžetu za 2020. godinu izdvojilo 412.000 KM za sport, ali godišnje izdvoji i dodatna sredstva ukoliko se ukaže potreba”, naveo je Adžić.

On je istakao da će u narednih mjesec dana biti završena i sportska dvorana u Gradišci, koju će predati gradiškim sportistima.

“Uz dvoranu i gradski stadion se gradi i fudbalski teren sa vještačkom travom, čime će Gradiška biti jedna od rijetkih sredina u kojoj se na jednom mjestu nalaze dvorana i fudbalski tereni sa prirodnom i vještačkom travom. Teren sa vještačkom travom moći će da koriste svi fudbalski klubovi, a mnogo će im zanačiti za pripreme i odigravanje utakmica u zimskom periodu”, rekao je Adžić.

On je naveo da je vještačkau travu vrijednosti oko 220.000 KM obezbjedio Fudbalski savez BiH iz donacije UEFE, a da je Gradska uprava obezbjedila oko 400.000 KM za izgradnju zemljane podloge i ograde oko terena.

Adžić je pozvao predstavnike klubove da animiraju što više mladih da se bave fudbalom i tako postaju fizički i mentalno zdravije ličnosti.


Predsjednik Fudbalskog kluba “Torpedo” iz Cerovljana Novo Milanović zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na doniranim loptama, ali i za ostale donacije i sredstva koja se ulažu za takmičenja i poboljšanje infrastrukture na fudbalskim stadionima.

On je naveo da će ove godine dobiti veliku pomoć i od Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji će za sve klubove finansirati 50 odsto troškova kotizacija i izdvajanja za službena lica na utakmicama.

Milanović je rekao da njegov tim spreman ulazi u prvenstvo Područne lige Gradiška, koje počinje nerednog vikenda.


Predsjednik Fudbalskog kluba “Bratstvo” iz Kozinaca Igor Pavić rekao je im donacija u vidu kvalitetnih lopti mnogo znači.

“Zahvaljujem gradonačelniku jer je prepoznao šta nam je potrebno pred početak prvenstva. Takmičimo se u Gradskoj ligi, koja će vjerovatno početi prvog vikenda u septembru. Ambicije su da se plasiramo u Područnu ligu, a nadam se da će do početka prvenstva biti dozvoljeno i prisustvo publike na stadionima, jer je prodaja ulaznica značajna za finansiranje svakog kluba”, istakao je Pavić.

Ukupna vrijednost doniranih fudbalskih lopti je oko 6.000 KM.

Share With: