Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik Adžić obišao novoizgrađeni glavni gradski trg i fontanu u naselju Senjak

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić obišao je danas novoizgrađeni glavni gradski trg kod Kulturnog centra i i fontanu u parku kod „starog hrasta“ u gradskom naselju Senjak.

Adžić je rekao da je novoizgrađeni glavni gradski trg privremeno riješenje, do momenta kada se bude dislocirala zgrada Osnovnog suda nakon čega će on biti kompletiran.

„Na budućem trgu neće biti parkinga, koji je sada asfaltiran uz postojeći dio trga kao privremeno riješenje. Cilj je bio da građani imaju mali gradski trg gdje će moći da se okupe i gdje će moći da se održavaju manifestacije na otvorenom. Ostalo je još da se u naredna dva dana uredi saobraćajnica prema osnovnoj muzičkoj školi i Kulturnom centru“, naveo Adžić.

Govoreći o novizgrađenom parku i fontani u naselju Senjak, Adžić je rekao da se ovaj kompleks uklapa u ambijent obližnjeg hrasta starog više od 200 godina.

On je naveo da je izgrađena fontana od panja starog hrasta plod saradnje Gradske uprave, Turističke organizacije, Zavičajnog muzeja i gradiškog „Vodovoda“, uz podršku društveno odgovornih kompanija kao što je „Binis“ Banjaluke, koja je donirala betonsku galanteriju za staze u ovom parku.

On je naglasio da je Gradiška nekada imala pet trgova i da ih gradske vlasti polako vraćaju građanima, kako bi mogli da uživaju u njima.

Adžić je dodao da je prostor sadašnjeg parka u naslju Senjak bio neuređena zelena površina, sa neuređenim parkinzima koji su prije nekoliko dana asfaltirani.

Predstavnik kompanije „Binis“ Dragana Milaković rekla je da je ova kompanija zbog dugogodišnje saradnje sa Gradskom upravom Gradiška i gradiškim „Vodovodom“ odlučila da donira betonske ploče za uređenje parka, te da na taj način podržala ovakve projekte.

Mještanin naselja Senjak i inicijator izgradnje fontane Tomislav Kovačević naveo je da je u centralni dio fontane postavljen „obrnuti panj“ drveta crnog hrasta koje je odležalo u vodi stotinama ili hiljadama godina, na koji način je i dobio trenutni izgled.

Share With: