„Gradiško ljeto 2019.“ i u avgustu

U okviru manifestacije “Gradiško ljeto 2019.“, na ljetnoj bini Zavičajnog muzeja sutra, 24. jula u 19 časova biće održano književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Gradiška, Danka Mirjanić gostujući u programu Radio Gradiške rekla je da će nakon ovog događaja u nedjelju, 28. jula na obali rijeke Save sa početkom u 10 časova, na lokaciji kod Kajak kluba biti održana 9. Međunarodna regata „Memorijal Srđan Bakić“ kajak-kanuu na mirnim vodama.

Mirjanićeva je istakla da će u ponedjeljak, 29.jula na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja biti održano veče „Stand Up“ komedije sa Dušanom Jokićem pod nazivom “Ja ćaća“ i pozvala sve Gradiščane da dođu i da se dobro zabave.

„Avgust ćemo početi sa Ilindanskim svečanostima koje se tradicionalno održavaju  1.avgusta u Turjaku, a nastavljamo sa „Pirogijadom“ koja je na programu 3. avgusta“, rekla je Mirjanićeva i dodala da je riječ o zanimljivoj manifestaciji nacionalne manjine Poljaka.

Mirjanićeva je rekla da će u nastavku „Gradiškog ljeta“, 4. avgusta biti održana promocija ronilačkog sporta, koja je prethodno trebala biti održana 14. jula ali je otkazana zbog loših uslova i najavila održavanje sportske manifestracije “Streetball 2019“, od 5. do 8. avgusta na platou Kulturnog centra Gradiška.

Prema njenim riječima za kraj avgusta planirana je i izložba Oldtajmera koje je takođe  trebala biti održana ranije, ali je otkazana zbog loših vremenskih uslova. “Gradiško ljeto 2019“ završava Likovnom kolonijom na jezeru u Lamincima, od 24. do 28. avgusta.

Mirjanićeva je istakla da su zadovoljni odzivom građana i da su sve manifestacije u okviru „Gradiškog ljeta“ bile posjećene.

Share With: