Gradiški vatrogasci dali krv

U Službi transfuzije Bolnice Gradiška danas je krv dalo 12 gradiških vatrogasaca, u akciji dobrovoljnog davalaštva koju su organizovali u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta.

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Gradiška ima 29 zaposlenih, od kojih su 20 članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, a među njima najviše doza do sada, ukupno 37, dao je vatrogasac Veljko Cvjetković.

On je rekao da krv daje od 2000. godine, te da su dobrovoljni davaoci većina članova njegove porodice, ali i velika većina njegovih kolega.

Koordinator za zdravstvene aktivniosti Crvenog krsta Dragana Stević rekla je da je ovo druga akcija ove godine koju organizuju sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi Profesonalne vatrogasno-spasilačke jedinice, koja kao kolektiv ima procentualno najveći broj davalaca u Gradišci.

Načelnik Službe transfuzije u Gradišci Marija Cvjetković istakla je da su vatrogasci jedni od najaktivnijih dobrovoljnih davalaca i da je ova akcija značajana jer zalihe krvi prethodnih dana nisu bile zadovoljavajuće.

Ona je dodala da su, zahvaljujući akciji vatrogasaca i drugim dobrovoljnim davaocima, zalihe svih krvnih grupa sada dovoljne za redovnu potrošnju.

M. Malešević

Share With: