Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradiške škole u novonastaloj situaciji spremene za školsku 2020/2021. godinu

Na području grada Gradiška u utorak, 1. septembra u školske klupe sješće 1785 srednjoškolaca i 3177 osnovaca.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Gradiška, Davor Glišić rekao je da škole spremno dočekuju početak školske 2020/2021. godine.

„Ono što je bitno naglasiti jeste da će Republička uprava civilne zaštite do 28. avgusta izvršiti dezinfekciju svih škola, a Odjeljenje za inspekcije grada Gradiška izvršiće provjeru da li se provode sve preporučene mjere koje su predložili Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravstvo Srpske i imaće savjetodavnu ulogu“ rekao je Glišić.

On je dodao da su prema uputstvu Ministarstva prosvjete i kulture Srpske sve škole isplanirale izvođenje nastave sa skraćenim časovima i smanjenim brojem učenika u učionici.

Glišić je naglasio da će Gradska uprava i ove godine izdvojiti sredstva za obrazovanje.

„Gradska uprava Gradiška izdvaja 9,5 odsto budžeta za obrazovanje i u tome prednjači od drugih gradova i opština Srpske. I ove godine Uprava će subvencionisati prevoz za određene kategorije učenika, nabavku knjiga za djecu Romske populacije od trećeg do devetog razreda i didaktički materijal Udruženju roditelja sa četvoro i više djece. Gradonačelnik će prvačićima uručiti poklon čestitke sa slikovnicama“, rekao je Glišić

Glišić je svim prosvjetnim radnicima, učenicima a posebno prvačićima čestitao početak nove školske godine.

Share With: