Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradiška dio “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost”

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnik UNDP-a Goran Vukmir  potpisali su danas Deklaraciju “Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost”, u okviru koje će u Gradišci biti zasađeno 625 sadnica drveća.

Adžić se zahvalio predstavnicima UNDP-a, jer su prepoznali proaktivnu ulogu lokalne uprave grada Gradiška i istakao da se deklaracija odnosi na zaštitu životne sredine.

On je naglasio da je u okviru sporazuma  predviđeno da  UNDP donira 125 sadnica dok će grad Gradiška ovaj projekat podržati sa dodatnih 500 sadnica i dodao  da će zasađene sadnice imati veliki značaj za uređenje školskih dvorišta i samog grada.

Adžić je istakao da je Gradska uprava u prethodne četiri godine ostvarila veoma dorbu saradnju sa UNDP-om, te da su zahvaljujući tome za razne projekte na području Gradiške  odobrena sredstva u iznosu od 2 miliona KM.

On je naveo da su dobijena sredstva uložena u infrastrukturu u privrednoj zoni  u Novoj Topoli i adaptaciju vodosnabdjevanja na području Gradiške.

Šef kancelarije UNDP-a u Banja Luci Goran Vukmir je istakao da je UNDP pozvao sve jedinice lokalne samouprave da se uključe u  “Inicijativu za zeleniju i održivu budućnost”  sa ciljem pošumljavanja i sadnje sadnica raznih vrsta drveća u lokalnim zajendicama.

Vukmir je naveo da se ovom simboličnom akcijom doprinosi smanjenju negativnih uticaja klimatskih promjena i drugih prirodnih katastrofa, i dodao da je cilj ovog projekta sadnja 10.000 sadnica na području 15 jedinica lokalne samouprave u 2020. godini.

Share With: