Top lista
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradiška Bolnica prelazi na trezorski sistem poslovanja

Na sistem trezorskog poslovanja u Rеpublici Srpskoj naredne godine bi trebalo da pređu Bolnica Gradiška i Dom zdravlja Prnjavor, dok su to već učinili Dom zdravlja “Sveti vračevi” u Čelincu i Zavod za stomatologiju Banjaluka.

Ove četiri zdravstvene ustanove u Srpskoj u sklopu pilot projekta prve treba da pređu na trezorsko poslovanje, a na osnovu tog projekta to bi trebalo da učine i ostale zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Direktor Bolnice Gradiška Mirko Manojlović rekao je da je plan da ova ustanova 2020. godine posluje u trezorskom sistemu, ali kojom će dinamikom sve teći zavisiće od kompletne situacije, o čemu će odlučiti Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite  i Ministarstvo finansija Republike Srpske.

“Početak upoznavanja s trezorskim sistemom smo imali u toku prošle godine, kada je sprovođena obuka naših radnika i priprema za uključivanje u trezorski sistem”, rekao je Manojlović i dodao da je gradiška Bolnica jedina zdravstvena ustanova u Srpskoj sekundarnog nivoa koja je uključena u projekat.

“Imali smo sastanak u vezi s nastavkom priprema za prelazak na trezorski sistem prije nešto više od mjesec dana i najavljeno je da će se u drugoj polovini avgusta intezivirano nastaviti s aktivnostima”, naveo je Manojlović.

On je rekao da će trezorski način poslovanja obezbijediti stabilnost u poslovanju.

Share With: