Top lista
Top lista za 21.12.2019.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradiška Bolnica prelazi na trezorski sistem poslovanja

Na sistem trezorskog poslovanja u Rеpublici Srpskoj naredne godine bi trebalo da pređu Bolnica Gradiška i Dom zdravlja Prnjavor, dok su to već učinili Dom zdravlja “Sveti vračevi” u Čelincu i Zavod za stomatologiju Banjaluka.

Ove četiri zdravstvene ustanove u Srpskoj u sklopu pilot projekta prve treba da pređu na trezorsko poslovanje, a na osnovu tog projekta to bi trebalo da učine i ostale zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Direktor Bolnice Gradiška Mirko Manojlović rekao je da je plan da ova ustanova 2020. godine posluje u trezorskom sistemu, ali kojom će dinamikom sve teći zavisiće od kompletne situacije, o čemu će odlučiti Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite  i Ministarstvo finansija Republike Srpske.

“Početak upoznavanja s trezorskim sistemom smo imali u toku prošle godine, kada je sprovođena obuka naših radnika i priprema za uključivanje u trezorski sistem”, rekao je Manojlović i dodao da je gradiška Bolnica jedina zdravstvena ustanova u Srpskoj sekundarnog nivoa koja je uključena u projekat.

“Imali smo sastanak u vezi s nastavkom priprema za prelazak na trezorski sistem prije nešto više od mjesec dana i najavljeno je da će se u drugoj polovini avgusta intezivirano nastaviti s aktivnostima”, naveo je Manojlović.

On je rekao da će trezorski način poslovanja obezbijediti stabilnost u poslovanju.

Share With: