Градишки производи представљени на сајму „Агро Београд“

У Београду је отворен трећи Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства Агро Београд.

На једној од најзначајнијих манифестација овог типа у региону, учествује више од 500 излагача из Србије и свијета, а представљају се и пољопривредни произвођачи из Републике Српске.

На заједничком штанду Републике Српске изложени су и домаћи производи Пољопривредног кластера ГЛС (Градишка, Лакташи и Србац). Представник овог Кластера Бојан Ћикић рекао је да су своје производе у Бограду представили произвођачи који су заступљени у „Кући Лијевча и Поткозарја“.

“Првенствено смо жељели истаћи нашу боровницу која је у повоју у Републици Српској и покушаћемо одрђене количине свјеже боровнице да понудимо на регионално тржиште. На сајму су представљени и производи „Царске љеске“ из Нове Тополе и „ФруитОрганика“ из Горњих Подградаца. Производи малих произвођача из „Куће Лијевча и Поткозарја“ налазе се на нашем штанду у Београду као и други производи из града Градишка и општина Србац и Лакташи“, рекао је Ћикић.

Он је додао да пољопривредни произвођачи на сајму у Београду осим промоције својих производа имају прилику да  оставре контакте са другим произвођачима, да добију сазнања о новим технологијама и упознају нове добављаче.

Г.Влаинић

Share With: