Градишки пензионери примјер добре организованости

Oгрјев, зимница, лијекови….списак неопходних ствари за живот је подужи, а просјечна пензија градишког пензионера од 458 КМ, премала све да покрије. Сналазе се на разне начине. На основу уговора са ЈПШ „Шуме Републике Српске“, 328 чланова Удружења пензионера Градишка требало би да добије дрва за огрјев.

„На основу уговора одобрено нам је 3000 просторних метара дрвета, уплаћене су четири рате али динамика испоруке је и ове године слаба“, рекао је Милош Јагодић предсједник Удружења пензионера Градишка.

Градишки пензионери, њих 8 051 су примјер добре организованости. На основу чланарине и помоћи из буџета Града, успију да помогну онима којима је најпотребније. У протеклих осам мјесеци, за 1884 пензионера издвојено је 148 000КМ, за разне врсте помоћи. Јагодић је додао да два пута годишње, пензионерима са најнижим пензијама, помогну са 50, односно 100КМ и истакао да су ове године, бањско лијечење обезбиједили за 123 члана Удружења.

Пензију до 340 КМ у Градишци прима 3 000 пензионера. И поред тога и свих других проблема на које Јагодић указује, не посустају духом. У објекту у којем су смјештене канцеларије Удружења, створили су кутак за дружење, забаву и бијег од ствари које их оптерећују. Примјер најстарије популације, како их често називамо, требали би слиједити и млађи и показати солидарност али и схватити да се проблеми неће сами ријешити, без обзира какви били.

С.Видовић

Share With: