Градишке средње школе спремне за нову школску годину

Све је спремно за почетак наставе у школској 2023/2024. у градишким средњим школама, потврдили су директори Гимназије, Средње стручне и техничке школе и Техничке школе Градишка.

Све активности које претходе почетку наставе у градишкој Гимназији су приведене крају, попут стручног усавршавања наставног кадра, уписа ученика, кречења и чишћења просторија, потврдила је директор Гимназије Сњежана Кочић.“ Завршили смо све припреме за несметан почетак нове школске године у коју смо уписали четири одјељења ученика првих разреда у сва три смјера“, нагласила је Кочићева и додала да је планирано да, у оквиру пројекта енергетске ефикасности, школа добије нову столарију.

Школско звоно 1. септембра окупиће више од 500 ученика Средње стручне и техничке школе Градишка у коју је ове школске године уписано 160 ученика првих разреда. Директор школе Дарко Голић навео је да у наредна три мјесеца очекују реализацију пројекта у оквиру којег ће бити замијењен кров, столарија и постављена нова изолација.

У школске клупе 1.септембра ће и ученици  Техничке школе, распоређени у 25 одјељења. Директор школе Владо Томић навео је да су све припреме завршене и нагласио да током септембра очекују расписивање тендера за проширење и опремање школе.

У свим основним и средњим школама у Републици Српској, настава у школској 2023/24.години почеће у петак, 1.септембра.

С.Видовић

Share With: