Градишка из ваздуха: Импресиван поглед на тргове, паркове и зеленило (Фото)

У општем сивилу, у сјенци олује, кише и градоносних облака, поглед на Градишку из ваздуха, на ведром дану, представља освјежење и нуди оптимизам.

Снимци из ове перспективе показују сву љепоту града на Сави, уређене тргове, улице, фасадиране зграде, фонтане, игралишта, функционалне паркове, кружне токове, зеленило и цвијетњаке…

Велике заслуге за то имају градска управа, Комунално предузеће „Градска чистоћа“, јавне установе, школе, вртићи, предузећа и грађани.

-Свако у нашем граду доприноси његовом лијепом изгледу. То је охрабрујуће за природу и животну средину. Ситуација је све боља. Сада проводимо акцију избора најљепших дворишта, башта, балкона. Према броју пријављених, јасно је да су мјештани цијелог градског подручја, у урбаном дијелу али и селима, веома ангажовани на уређењу своје средине – сматра Рената Обрадовић Поповић, директор „Градске чистоће“.

Ово је један од фактора који привлачи све више туриста у Градишку који овдје имају шта да виде и да се добро проведу.

У последњих неколико година, подсјећа Бојан Вујиновић, градски менаџер, уређени су паркови, осмишљени садржаји за дјецу, изграђене фонтане, град је украшен умјетничким дјелима, скулптурама у камену, осликани мурали, изграђени објекти за потребе спорта и културе, организовани програми који афирмишу ову средину и њене ствараоце.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: