Top lista

Top lista za 06.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradišci četiri priznanja za učešće u projektu „MEG“

Menadžer “MEG” projekta Goran Štefatić uručio je juče gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću i predsjedniku Skupštine grada Milenku Pavloviću četiri priznanja za ostvarene rezultate u Projektu opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja “MEG”, za period od 2016. do 2020. godine.

Priznanja su dodijeljena za rad Skupštine grada, za rad Gradske uprave i za transparentnost rada lokalne vlasti, a uručena su nakon prezentacije ključnih unapređenja tokom sprovođenja “MEG” projekta na području grada za period od 2016. do 2020. godine, koja je uprilična tokom sjednice lokalnog parlamenta.

Štefatić je u obraćanju na sjednici Skupštine grada rekao da je Gradiška u vrhu lokalnih zajednica prema ostvarenim rezultatima u okviru MEG projekta.

“Od planiranih sredstava za sve lokalne zajednice u BiH koje učestvuju u projektu, Gradiška je za svoje projekte dobila sedminu ukupno dodijeljenih sredstava granta, a to je iznos od 940.000 KM”, rekao je Štefatić.

On je dodao da će u projektu “MEG 2”, za period od 2021. do 2025. godine, učešće moći ostvariti samo one opštine i gradovi koji su u prvoj fazi projekta imali dobre rezultate.

Gradonačelnik Adžić je zahvalio Štefatiću za priznanja, ističući da je lokalna vlast u prethodne četiri godine bila odlučna da se mijenja i bude u funkciji građana i privrednika Gradiške, na čemu je i radila kroz učešće u “MEG” projektu.

On je dodao da je Gradiška spremna da i dalje napreduje i da zbog toga želi aktivno da učestvuje u drugoj fazi projekta “MEG”, te spremna da drugim lokalnim zajednicama prenese stečena znanja i iskustva.

Projekat opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja “MEG” 2016. godine pokrenula je Vlada Švajcarske, a realizuje se kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH /UNDP BiH/.

Share With: