Градишчанке на модној ревији „Баш по мјери“ (ФОТО)

Чланице удружења параплегичара и „Удас“ Градишка учествовале су у суботу увече у Банском двору у Бањалуци, на модној ревији „Баш по мјери“, одржаној поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом.

Обучене у средњовјековне костиме, особе са инвалидитетом,  у суботу су показале храброст и одушевиле све присутне у Банском двору на модној ревији која се ове године реализује по шести пут.  На овогодишњој ревији, Градишку су представиле Јелена Суботић, Жаклина Бјелановић, Нада Јокић и Наташа Шврака.

Наташа Шврака, секретар Удружења параплегичара Градишка истакла је да особе са инвалидитетом могу све, па чак и да учествују на модној ревији.„Ова ревија свима значи много, јер је битно да будемо равноправни  са свима, да нас се не изопштва из друштва и друштвеног живота“, појаснила је Шврака.  Јелена Суботић, која се у слободно вријеме бави шминкањем, рекла је да је велика част бити дио ове манифестације, те да се сваке године врло радо одазове позиву.

Организатор ревије на тему импровизација- прилагођавање, била је докторица Снежана Кутлешић Стевић, а организована је у сарадњи са Народним позориштем Републике Српске.

Share With: