Градишчани, људи великог срца – помозимо браћи Ковачевић

Након што je група грађана из Градишке, пријатељи породице Ковачевић, упутила апел да се помогне дјечацима Немањи, Давиду и Павлу Ковачевић, који су остали без оба родитеља, огласили су се из  Фонда здравственог осигурања Републике Српске и рекли да ће дјечаци добити родитељску пензију, а рјешење је већ упућено на кућну адресу.

Ово је на друштвеној мрежи Икс објавио директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Младен Милић.

„Захтјев за породичну пензију је поднесен 23.10.2023. а рјешење донесено 09.11.2023. године и опремљено на кућну адресу. Центар за социјални рад је морао доставити још пар података, па је управни поступак трајао 16 дана“, написао је Милић, одговарајући на упите грађана које је потресла тешка судбина Немање, Давида и Павла Ковачевића из Градишке.

Пријатељи породице Ковачевић обратили су се јавности са апелом за помоћ дјечацима.

„Отац Небојша преминуо је изненада у августу 2022. године, а без мајке су остали у септембру ове године. Немања и Давид су ђаци ЈУ ОШ „Данило Борковић“, а најмлађи Павле има шест година. Дјеца тренутно живе са баком Милком која је пензионер и њихов привремени старатељ. С обзиром да дјеца још увијек нису добила пензију, неопходно је да им се помогне у овом за њих тешком и трагичном периоду. Вјерујемо да разумијете све потешкоће с којима се цијела породица бори и да ћете се укључити како би уз вашу помоћ пребродили бар један дио проблема“, пише у апелу за помоћ.

Новчану помоћ можете уплатити на банковни рачун:

Милка (Јово) Ковачевић НЛБ Развојна банка: 562-007-81858303-46

Share With: