Građani da zaštite imovinu prilikom odlaska na odmor

Policijska uprava Gradiška apelovala je na građane da u vrijeme ljetnog perioda i sezone godišnjih odmora preduzmu mjere zaštite svoje imovine kako njihovi kuća ili stan ne bi postali meta kriminalaca.
Iz ove uprave je saopšteno da je to važno s obzirom da veći broj građana odmor planira van svog doma, napominjući da se u ovom periodu, i u danima vikenda, dešava najveći broj provala u stanove.
„Potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere. Prilikom kretanja na odmor novac, nakit i druge vrijedne stvari ne treba ostavljati u kući ili stanu, već u banci, ili se to može dati nekom od rodbine na čuvanje“, savjetuju gradiški policajci.
Poručuju građanima da ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci to vješto koriste i neopaženo ulaze u stanove.
„Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, ili u obući, saksijama za cvijeće… Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikada ne ostavljajte u njemu ključeve. Nije poželjno ni ostavljati spuštene roletne, jer kriminalci mogu zaključiti da nema nikoga u stanu“, ističu iz Policijske uprave Gradiška.
Apeluju na građane i da na društvenim mrežama ne objavljuju slike sa odmora, te da komšijama sugerišu da u vezi sa ovom problematikom pozovu policiju ukoliko primjete bilo šta sumnjivo.

SRNA

Share With: