Град Градишка дио пројекта „Водовод и канализација II“

Замјеник градоначелника Града Градишка Драгана Илић присуствовала је данас у Бањалуци потписивању уговора о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке по Пројекту „Водовод и канализација II“ и меморандума о начину реализације Пројекта са локалним заједницама – учесницама у Пројекту које су испуниле све потребне услове за наредну фазу пројекта.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић потписала је данас уговоре са представницима 26 општина/градова; Градишка, Зворник, Теслић, Лопаре, Невесиње, Вукосавље, Прњавор, Приједор, Пале, Рогатица, Лакташи, Источна Илиџа, Милићи и Требиње.

Обраћајући се окупљенима Видовићева је истакла да је овај пројекат значајан због унапређења услова живота и подизања стандарда за 215.000 становника локалних заједница у Републици Српској.

„Они ће од овог пројекта имати велику корист – уредно и квалитетно снабдијевање водом, уз исто такво одвођење отпадних вода. Надам се да ћемо овај пројекат успјешно завршити у наредне четири године“, рекла је министарка.

Видовићева  је навела да општине учествују у пројекту са 30 милиона евра, док се остатак финансира из кредита Европске инвестиционе банке, а у наредном периоду се очекује и обезбјеђивање грант средстава.

Г.В.

Share With:
Open

close button