Град Градишка 23. априла организује бесплатан превоз у Доњу Градину

Централна манифестација обиљежавања помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини биће одржана у недјељу, 23.априла 2023. године у Спомен-подручју Доња Градина.

За грађане Градишке, који су заинтересовани да иду у Доњу Градину да одају поштовање страдалима у систему концентрационог логора Јасеновац и највећем стратишту Доњој Градини, Град Градишка ће обезбиједити организовани бесплатни превоз аутобусима.

„За одлазак у Доњу Градину грађани се могу пријавити у просторијама Градске управе (шалтер број 9) или позивом на број телефона 051/810-409. Рок за пријаву је 19. април 2023. године“, наводи се у саопштењу Градске управе Градишка.

Грађани који су пријавили свој одлазак у Доњу Градину, благовремено ће путем средстава јавног информисања, бити обавјештени о времену и локацији поласка аутобуса.

Програмом комеморације, предвиђено је окупљање учесника од 9.30 до 10.00 часова у Доњој Градини.

Вијенци и цвијеће биће положени у 10.00 часова у „Спомен-подручју Доња Градина“, а парастос и помен јасеновачким жртвама, који укључује српску, јеврејску и ромску молитву почеће у 10.30 часова.

Г.В.

Share With: