Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Godišnji koncert „Oj, Kozaro“ CKUD-a „Lepa Radić“

Tradicionalni godišnji koncert pod nazivom “Oj Kozaro” Centralnog kulturno-umjetničkog društva ‘’Lepa Radić’’ Gradiška biće održan u subotu, 14. decembra, u 18.00 časova u  Kulturnom centru.

Predsjednik CKUD-a “Lepa Radić” Davor Simišić gostujući u emisiji “Kulturni kolaž” Radio Gradiške rekao je da će na koncertu učestvovati grupe predškolske folklorne sekcije iz JU „Lepa Radić“, mlađe i starije dječije grupe iz grada, Kruškika i Kočićeva, izvođački ansambl, muška pjevačka grupa „Visoka Krajina“ te gosti koncerta –Kulturno-umjetničko društvo „Čajevec“ iz Banjaluke.

Simišić je naglasio da su ove godine pored redovnih aktivnosti realizovali tri projekta od kojih  je zadnji izrada nošnji potkozarskog kraja koje će  prvi put biti prikazana kroz kozaračko kolo na sutrašnjem koncertu.

“Veći dio nošnje izrađujemo kao replike uz pomoć literature i stručnih lica. To je komplikovan posao, ali imamo cijeli jedan tim na čelu sa diplomiranim vaspitačem za tradicionalne igre koji usmjerava cijeli taj proces. To je bio projekt Ministarstva civilnih poslova BiH nakon koga smo značajno popravili finansijsku situaciju, ali i stekli nova iskustva i kontakte”, rekao je Simišić i istakao da je godina koja je na izmaku najuspješnija od obnove rada CKUD-a “Lepa Radić”.

Simišić je naglasio da nakon koncerta kreću aktivnosti za pripremu Vaskršnje smotre koja traje više dana i planiranje turneje za narednu godinu.

Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ trenutno broji 330 članova podjeljenih u tri sekcije pjevačku, igračku i muzičku.

Share With: