Главни путни правци проходни

Главни путни правци на подручју Градишке углавном су проходни. Екипе Зимске службе Градске чистоће Градишка су стално на терену, јер осим што чисте снијег уклаљају и стабла са путева.

Мјештани поткозарских села кажу да је ситуација на путевима сада добра, иако се током викенда када су почеле падавине саобраћај одвијао отежано.

Мјештанин Турјака Далибор Симуновић, каже да су путеви очишћени, иако су мало каснили, јер је дрвеће пало по путу и отежало радове.

Из Градске чистоће Градишка Зоран Миодраговић, рекао је да су од јутрос на терену и да су обишли Грбавце, Драгеље, Јурковицу, Машиће како би проходност била боља.

Осим мјесних заједница Зимска служба је најприје очистила градска и приградска подручја, те се саобраћај одвија без већих проблема.Истичу да су стално на терену и да прате ситуацију.

Када је ријеч о водостају ријеке Саве ситуација је под контролом.  Шеф Одсјека цивилне заштите Градишка Слободан Кнежевић, каже да је током 48 сати на подручју града пало  50 литара кише по метру квадратном. Водостај је у лаганом порасту, али грађани немају разлога за страх.

Цивилна заштита Градишка као и Зимска служба прати ситуацију на терену и за грађане је отворен број 121 на који могу пријавити евентуалне проблеме узроковане поплавама.

Н.М.

Share With: