Gimnazija ispraća 82 maturanta i planira upis 96 učenika

Gimnazija Gradiška u  petak, 31. maja ispratiće 82 maturanta.Svečana prozivka biće upriličena na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška sa početkom u 19 časova, kojoj će predhoditi defile maturanata od Gimnazije, Vidovdanskom ulicom do Kulturnog centra.

Vršilac dužnosti direktora Gimanzije Gradiška, Snežana Kočić rekla je da će tom prilikom biti proglašen učenik generacije, Miloš Marjanović.

„Ovo je bila jedna uspješna iako malobrojna generacija ali treba istaći da su 22 učenika završila odličnim uspjehom od kojih se petoro izdvaja sa prolaznošću 5.00 čime su postali nosioci Vukove diplome“ rekla je Kočićeva.

Ona je dodala da Gimnazija ima izuzetne učenike koji su svoje znanje pokazali na brojnim takmičenjima na kojima su ostvarili zapažene rezultete. Na republičkom takmičenju iz fizike, matematike i informatike učenici su pokazali visok nivo znanja. Takmičenje iz informatike biće nastavljeno i na državnom nivou.

Kočićeva je naglasila da u školsku 2019./2020. godinu Gimnazija planira upis 96 učenika u dva odjeljenja opšteg smjera i po jedno odjeljenje u računarsko-informatičkom i društveno-jezičkom smjeru. Ona je istakla da buduće učenike Gimnazije očekuju opremljeni kabineti i verifikovani profesori koji će kvalitetnom nastavom, primjenom savremenih nastavnih metoda i potpunom usmjerenošću na ambicije i želje učenika pružiti zavidno obrazovanje.

Share With: