Top lista

Top lista za 15.05.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gimnazija Gradiška planira upis 96 učenika u školsku 2021/2022. godinu

Pravilnikom o Planu upisa u srednje škole za školsku 2021/2022. godinu u Republici Srpskoj predviđen je upis 10.953 učenika.

Direktorica Gimnazije Gradiška Snežana Kočić rekla je da je Planom predviđeno da se u ovu školu upiše 96 učenika.

„Ove godine planiramo upis u četiri odjeljenja u dva smjera. Tri odjeljenja bi bila opšteg smjera i jedno odjeljenja računarsko-informatičkog smjera. Prošle godine smo imali problema vezano da društveno-jezički smjer jer su se učenici nevoljno opredjeljivali za taj smjer. Zato smo se odlučili da ove godine imamo tri odjeljenja opšteg smjera“, rekla je Kočićeva.

Ona je dodala da školska godina za maturante završava 11. maja i istakla da zbog epidemiološke situacije ni ove godine neće biti organizovane maturske zabave.

Gimnazije u Republici Srpskoj u budućnosti bi mogle doživjeti reformu. Prema riječima Kočićeve u planu je izmjena nastavnog plana i programa.

„Zamisao je da prve dvije godine budu iste za sve a da se u trećoj i četvrtoj godini uvedu izborni predmeti koji bi obuhvatali sve sfere zanimanja koje postoje kao što su osnove preduzetništva, marketinga i sl. Ta usmjerenja učenici će birati i usavršavati se za buduće školovanje“, rekla je Kočićeva.

Reforma bi mogla biti realizovana već u školskoj 2021/2022. godini.

G.Vlainić

Share With: