Top lista

Top lista za 06.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gastronomad Nenad Gladić zaštitno lice Movembera

Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka i Gastronomad, ovogodišnje je zaštitno lice Movember akcije za podizanje svijesti o zdravlju muškaraca, koja se sedmu godinu održava u Banjaluci tokom novembra.

U sklopu ove akcije, a u saradnji sa Delta Planetom, Lepi Brka će posljednjeg dana u novembru pripremati razna jela u ovom centru, a sav prihod od prodaje tih jela biće proslijeđen u popularni „Brkin fond“ u koji se svake godine prikuplja novac za podršku oboljelima od karcinoma prostate i testisa.

Poznati kuvar će, između ostalog, biti i član žirija na završnoj zabavi u sklopu Movembera u Banjaluci i učestvovati u tradicionalnom izboru „najbrke“ na kraju ovog mjeseca.

Ove godine novac se u takozvani „Brkin fond“ prikuplja za Dalibora Jokića (1977) iz Trna, koji je otac troje djece i bori se sa ovom bolešću pet godina i Mirela Kovača (1987) iz Gradiške.

Iz neformalnog Udruženja građana “Superbrke” koje u Banjaluci tradicionalno organizuje akciju u sklopu pokreta Movember, ističu da su do sad zadovoljni odzivom na akciju, jer su se priključili mnogi koji su prepoznali značaj podizanja svijesti o muškom zdravlju, odnosno raku testisa i prostate.

Rukometaši Borca priključili su se akciji i odigrali utakmicu gdje je dio prihoda od ulaznica proslijeđen u ovaj ovaj fond.

Slično su uradili i iz Gradskog pozorišta “Jazavac” koji su dio sredstava od predstave donirali za podršku akciji.

Iz udruženja ističu da je, kao i prethodnih godina, akciju podržala Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” koja je obezbjedila logistiku i ustupila račune za one koji nisu u mogućnosti da fizički dođu do brkinog fonda.

Svi oni koji žele da uplate novac za pomoć Daliboru Jokiću i Mirelu Kovaču mogu to učiniti na sljedeće brojeve žiro računa:

za BiH: 3383502257483613, inostranstvo (Evro): BA393383504857447654, SWIFT: UNCRBA 22, inostranstvo (Dolar): BA393383504857448527, SWIFT: UNCRBA 22.

Share With: