Фудбалски ентузијасти из Сефероваца засукали рукаве: Радним акцијама граде стадион ФК „Младост“ (ФОТО)

Мјештани лијевчанског села Сеферовци код Градишке одлучни су да у свом селу изграде модеран стадион Фудбалског клуба „Младост“.

На том задатку ангажовани су многи, чланови мјесне заједнице, управе клуба, играчи, навијачи… Они су уредили терен, поставили дренажу, ограду, заштитне мреже… Сада граде клупске просторије.

О томе су за Српскаинфо говорили Горан Бурсаћ предсједник Мјесне заједнице Сеферовци, Никола Поповић, предсједник ФК „Младост“, Дарко Сабљић, капитен ФК „Младост“ и Саша Голубовски, играч.

Радним акцијама и добровољним прилозима мјештана, каже Горан Бурсаћ, Сеферовчани су изградили једну етажу клупског објекта, свлачионице и службене просторије. Програмом „Јачане улоге мјесних заједцница“ планирано је опремити двије свлачионице, постављање столарије, крова и фасаде.

Вриједност радова је 36.000 КМ а површина објекта 150 квадрата.

– Стадион нашег клуба је међу најљепшим у Лијевчу. Зато нам је сада проритет стварање екипе. Наш план је да се наредне сезоне пласирамо у виши ранг такмичења, у Подручну лигу Градишка. Имамо потенцијал за то а посебно смо охрабрени све већим бројем младих у селу – казао нам је Никола Поповић, предсједник ФК „Младост“, клуба дуге и богате традиције.

Горан Бурсаћ каже да су многи појединци из овог села су помогли клубу.

– То показује приврженост спорту. Чак су и наши пријатељи из других средина, попут зидара са Мањаче који су градили цркву, радили на игралишту, без накнаде озидали службене просторије. Захвални смо и Граду Градишка, Влади Швајцарске, УНДП-ију – поручио је Бурсаћ.

Међу најоданијим клубу је Златко Видовић, бивши фудбалер са рекордним бројем сезона и утакмица.

– Играо сам фудбал, укупно 40 година, у више клубова а овдје сам провео 27 година. Опростио сам се од активног играња у 55 години. И сада сам у клубу и борим се да створимо услове за младе, за што боље резултате – каже Видовић.

Чланови управе и фудбалери наглашавају допринос Будимира Балабана, веома заслужног за изградњу спортског комплекса.

-Мој мотив је снажан. Овдје сам 1971. године играо фудбал, са вршњацима формирао и градио клуб. Било је то другачије вријеме. Самостално смо правили игралиште, ишли у шуму, у Козару по дрвене стативе, хтјели смо неки садржај за масовније такмичење, окупљање – казао је Балабан за Српскаинфо.

Чињеница је да мјештани Сефероваца, прича Будимир Балабан, воле фудбал и свој клуб. Сјећам се, такође, да смо малим камионима путовали на утакмице. Осталим данима радили смо на њивама, у баштама, производили поврће а недјељом је фудбал био главна занимација и сеоска атракција. Нисмо имали ни адекватну опрему, играли у тенисицама, патикама, зависно шта је ко имао.

Охрабрени смо, тврде капитен Дарко Сабљић и млади играч ФК „Младост“ Саша Голубовски, јер у Сеферовцима има дјеце, има становника, село је живо. Ми смо међу малобројним насељима у Лијевчу, гдје се број становника не смањује него повећава.

Јачање улоге мјесних заједница

МЗ Сеферовци је међу одабраним градишким срединама (Сењак, Ламинци Брезици, Турјак, Романовци и Сеферовци) на директном јавном позиву за финансирање по пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Новац су заједнички обезбиједили су УНДП и Град Градишка.

Божана Глувић, начелник градског Одјељења опште управе изјавила је да је на основу наведених а прихватљивих пројеката, градска управа је провела процедуре јавних набавки.

МЗ Сењак је кандидовала изградњу вртића, Ламинци и Турјак реновирање друштвених домова а Романовци и Сеферовци завршне радове на изградњи службених просторија фудбалских клубова. Уговори су закључени са извођачима радова и ми очекујемо да ће реализација одобрених пројеката започети, чим то временски услови дозволе.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: