Fudbaleri „Tekstilca“ pobjednici turnira u Žeravici

Fudbaleri „Tekstilca“ iz Dervente savladali su danas u Žeravici ekipu gradiške „Kozare“ rezultatom 1:0, i tako osvojili pobjednički pehar Sedmog memorijalnog fudbalskog turnira „Drago Kovačević“.
Trener „Tekstilaca“ Čedomir Ćulum rekao je da pobjeda na turniru mnogo znači za samopouzdanje njegove ekipe, koju kao i „Kozaru“ narednog vikenda očekuje prvo kolo prvenstva Prve lige Republike Srpske.
Ćulum je istako da su „Tekstilac“ i „Kozara“ odigrali podjednako dobro u finalu, ali da su neki detalji prevgnuli na stranu njegove ekipe.
On je pohvalio „Jedinstvo“ iz Žeravice za odlično organizovan turnir, a sve ekipe za fer i korektnu igru.
Trener „Kozare“ Nedžad Žerić rekao je da je i pored poraza zadovoljan igrom svoje ekipe, koja je zbog lakših povrede nekih ključnih igrača igrala u kombinovanom sastavu.
„“Tekstilac je bio bolji prvo, a mi drugo poluvrijeme. Oni su krunisali golom svoj bolji period igre, a mi ne i čestitam im na osvojenom turniru“, izjavio je Žerić.
„Kozara“ je u polufinalnom meču turnira nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala „Rudar“ iz Prijedora. U prvih 90 minuta susreta rezultat je bio 1-1, a konačan nakon udaraca sa bijele tačke 4-3 za „Kozaru“. U prvoj polufinalnoj utakmici, „Tekstilac“ je savaladao domaćina „Jedinstvo“ iz Žeravice, rezultatom 7-3.
Share With: