ФотоИнсект – мобилна апликација за препознавање инсеката путем вјештачке интелигенције

Нова мобилна апликација ФотоИнсект је едукативна мобилна која омогућава корисницима да читају корисне информације и занимљивости о инсектима, да препознају о којем инсекту се ради путем вјештачке интелигенције те имају и могућност да додају инсекте у своју колекцију. Аутор ове мобилне апликације је Кенан Махмутагић из Градишке.


ФотоИнсект је омишљен  да на један занимљив те иновативан начин корисници научите нешто ново  о разним инсектима. Корисници могу да пронађу тренутно теоријски дио о више од 60 инсеката у апликацији а то су: паукови, корисни инсекти, вртни инсекти, инсекти који уједају, инвазивни инсекти, инсекти у затвореном простору, а временом ће се број инсеката повећавати.

Препознавање инсеката путем вјештачке интелигенције нуди корисницима да усликају инсекта или изаберу слику инсекта из своје галерије те на основу те слике апликације препознаје о којем инсекту се ради, те исписује кориснику назив тога инсекта те постотак колико је вјероватно да се ради баш о томе инсекту, након тога корисник може да прочита више информација о томе инсекту или да поновно скенира другог инсекта. Тренутно апликација може да препозна преко 50 различитих инсеката.


Осим функције скенирања инсеката корисници имају и функцију „моја колекција“ гдје могу да додају слике својих инсеката које су пронашли, њихов назив, датум проналажења тог инсекта, породицу инсекта и кратак опис тог инсекта те на тај начин корисници могу имати све инсекте које су пронашли на једноме мјесту и на тај начин креирати колекцију својих инсеката.

Апликација је тренутно доступна за преузимање на Андроид мобилним телефонима путем Гугл Плеј трговине широм свијета, те је за сада доступна само на енглеском језику, а у току је локализовање на српски језик, те је у изради и iOS верзија апликације (за Аpple кориснике).

Линкове за преузимање, те промотивни видео апликације можете пронаћи испод:

Преузми ФотоИнсект апликацију путем Гугл Плеј трговине:

Погледајте промотивни видео ФотоИнсект апликације:
Кенан Махмутагић
Share With: