Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

FOND PIO: Rad sa strankama svodi se na minimum

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske uveo je danas vanredne mjere u radu zbog prevencije širenja virusa korona i rad sa strankama sveo na minimum u centralnoj službi, šest filijala i 54 poslovnice.

Direktor Fonda Mladen Milić pozvao je korisnike prava i osiguranike da ih kontaktiraju telefonom ili putem elektronske pošte, a zahtjeve za ostvarivanje prava na penziju da podnose isključivo putem pošte.

“Molimo najstariju populaciju, naše korisnike, da svedu na minimum kretanje i bliske kontakte sa drugim osobama jer su oni najizloženiji i najranjiviji u ovoj situaciji sa virusom korona”, rekao je Milić na konferenciji za medije u sjedištu Fonda PIO u Bijeljini.

On je naglasio da do daljeg neće raditi poslovnice Fonda PIO sa jednim zaposlenim, tamo gdje je to moguće primijeniće se rad od kuće, obustavljena su sva službena putovanja, a u dogovoru sa Udruženjem penzionera Republike Srpske do daljeg je zabranjen i rad svih klubova penzionera.

Dolazak stranaka u šalter sale sveden je na maksimalno tri, uz preporučene mjere držanja rastojanja i druge preventivne mjere.

“Uvodi se preraspodjela rada zaposlenih u Fondu i od sutra će na posao dolaziti 50 odsto zaposlenih koji su najneophodniji za održavanje minimalnog funkcionisanja radnih procesa”, naveo je Milić.

Prvi su na ovaj prinudni odmor poslati svi zaposleni u Fondu koji su stariji od 60 godina, hronični bolesnici, trudnice i majke sa malom djecom.

Prema riječima Milića, u zavisnosti od razvoja situacije u narednom periodu moguće je i dodatno smanjenje broja angažovanih na radnim poslovima i zadacima.

U Fondu PIO do daljeg se obustavlja rad organa vještačenja.

Milić je zadužio rukovodioce filijala i šefove poslovnica da u dogovoru sa lokalnim zajednicama organizuju dezinfekciju radnih prostorija, u skladu sa mjerama Vlade Republike Srpske.

Direktor Fonda PIO pozvao je sve zaposlene da, ukoliko imaju saznanja da je neko od njihovih poznanika, komšija, prijatelja ili rodbine boravio u zemljama žarišta virusa korona, a nije prijavio svoj boravak u dom zdravlja, da ih zamole da to učine ili da sami prijave nadležnim organima.

Iz Fonda je najavljeno da će informacije strankama, u zavisnosti od njihovog karaktera, pružati telefonom odmah ili naknadno, pozivom strankama na njihov broj, nakon uvida u predmet i postupak koji se vodi pred ovim organom.

Najavljeno je da se svi ostali poslovi i aktivnosti Fonda, kao što su isplata penzija, rješavanje zahtjeva za ostvarivanje prava i komunikacija sa drugim nosiocima osiguranja, odvijaju normalno.

Share With: