Физичка лица којима је нанијета штета усљед невремена могу се обратити на бројеве телефона 121, 122 и 123 (ВИДЕО)

Начелник службе градоначелника Градишке Драгутин Ковачевић гостујући у Јутарњем програму РТВГ-а рекао је да је након олујног невремена  које је у петак поподне захватило Градишку највише штете нанијело Електродистрибуцији Градишка.

„Највише штете је претрпила управна зграда Електродистрибуције Градишка чији су радници дали све од себе како би се ријешио тај проблем али и проблем кварова на електро мрежи“, рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је Градска управа града Градишка у суботу сазвала Штаб за ванредне ситуације на коме су сумиране информације о стању на терену и задужена одговорна лица за реаговање како би се што прије стање нормализовало.

„Након невремена на терен су изашли представници Градске управе и Одсјека за цивилну заштиту и  ватрогасне службе са циљем да се сагледа и што ургентније санира  штета.

Значајне проблеме створило је дрвеће које је вјетар оборио на путне комуникације али и вртић Лепа Радић и Дом здравља Градишка.  Било је важно санирати штету током викенда како би корисници тих установа без проблема могли користити тај простор“, истакао је Ковачевић и додао да је са саобраћајница уклоњено дрвеће и да су поправљени сви саобраћајни знакови.

„Сва физичка лица која су претрпијела штету усљед невремена могу се обратити  на бројеве телефона цивилне заштите 121, полиције 122 и ватрогасне службе 123 како би наше екипе могле изаћи на терен и процјенити штету“ додао је Ковачевић.

Ковачевић је похвалио ангажованост свих градских служби које су у у петак поподне и током суботе били на терену и помогли да се нормализује ситуација у граду.

Г.Влаинић

Share With: