Top lista
Top lista za 22.02.2020.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

„Engineering Meetup“ održan u organizaciji Udruženja „Most“

U Udruženju „Most“ danas je održan „Engineering Meetup“, koji je bio namjenjen osnovcima i srednjoškolcima koji su neodlučni u zboru budućeg zanimanja.

Ovaj događaj je organizovala nevladina organizacija BH Futures Foundation, a događaj se sprovodi u sklopu ovogodišnjeg BH Engineering Weeks-a, koji ima za cilj da doprinese snažnijom i kvalitetnijom zajednici sadašnjih ali i budućih inženjera.

Predavači su govorili o vještačkoj inteligenciji,grafičkom dizajnu, 3D tehnologiji i programiranju.

 

Nikolina Bulović ispred nevladine organizacije BH Futures Foundation rekla je da se aktivnosti ovog udruženja provode tokom zadnja dva mjeseca u različitim gradovima BiH.

„Ovaj „Meetup“ je namijenjen srednjoškolcima koji će se upoznati sa inženjerskim strukama i oblastima u okviru istih“, istakla je Bulovićeva.

Ona je dodala da je cilj da se mladi zaintersuju za industriju i potencijal koji ona ima.

 

Predavač Zorana Štaka je rekla da su prisutni na predavanju mogli čuti stvari koje se odnose na razvoj vještačke inteligencije kroz istoriju i njen trenutni napredak.

Ona je istakla da BiH ima prostor za napredak kada se radi o inžinjerstvu i vještačkoj inteligencij i da će jedino na taj način ekonomija i industrija krenuti u jednu svjetliju budućnost.

Učesnik predavanja Marko Kaljdžić koji radi u IT struci rekao je da ga je predavanje zainteresovalo jer nije siguran u kom pravcu bi trebale napredovati informacione tehnologije.

On je istakao da u planu ima upisati kurs kako bi se usavršio u jednom dijelu svoga zanimanja.

Share With: